Så är sommaren här och vi är redan inne i juli. De senaste månaderna har det varit rätt lugnt i ån. I maj hände inte så mycket i ån, många var ute och speciment-fiskade. Någon större id togs. Öringarna lös med sin frånvaro.

Sen kom juni och lite härlig Danica kläckning.

Dagsländor

Jag var själv ute en kväll och det kokade av id och öringar som jagade dessa läckerheter. Ingen som ville bita på min fluga men mätta lär de ha blivit ändå!

Örings som var sugen på Danica

Juni var rätt torr och varm så vattnet i ån höll sig rätt lågt. Även tempen i slutet på juni var hög för årstiden.

Men de som var ute fick känna på fisk. Siste helgen i juni hade var arbetsdag i ån och vi såg inte mycket aktivitet tyvärr, men det blev fin för våra gäster som ska komma i sommar och fiska!

Sen så kan man ju även glömma knyta fast båten vid stolpen, ja då var det bara att dra på sig badbyxor och simma ut och hämta den när den drev över till andra sidan…

Nu är vi inne i juli och det har kommit lite nederbörd, var själv ute en sväng imorse med Christian och vi såg en hel del fisk som stigit. Christian lyckades få en men själv missade jag hugget när det kom och fisken slank undan.

Christian med en fin sommaröring

Häromdagen var vi även ute och tog en titt på sträckan längre upp ovanför sockerbruket som nu är helt belamrat med björnlokor, låt bli att ta på dem om ni är ute och går och tittar.

Men visst är det fin i vår å. Nu får vi hoppas på lite regn så det blir mer fart i vattnet, temperaturen är helt ok nu men vi saknar lite vatten. Helgen ser lovande ut!

Skitfiske på er & Glad sommar!